D-vitamin + C-vitamin Csepp 50ml

2 190 Ft.

Vitamin termékek

OÉTI notifikációs szám: 15663/2015
D-vitamin + C-vitamin Csepp 50ml

Energovital D3-vitamin + C-vitamin belsőleges oldatos csepp étrend-kiegészítő (egy üveg 250 napra elegendő, napi 8,8Ft)


 A D3- vitamin hatással van a csontanyagcserére, javítja az immunrendszer működését, emellett számos betegség megelőzésében kiemelt szerepet játszik.


A D3- vitamin egy zsírban oldódó vitamin, amit a szervezet maga is elő tud állítani ultraibolya sugárzás segítségével, illetve az epesavak segítségével képes kivonni az elfogyasztott élelmiszerekből.


A D3- vitamin hatással van a csontanyagcserére, de hatása nem korlátozódik csak a csontokra. Szerepe van az egészséges immunrendszer működésében, emellett számos betegség megelőzésében kiemelt szerepet játszik.


A D3-vitamin alapvető szerepet játszik a kalcium anyagcserében, hatására a szervezet több kalcium felvételére képes, amit be tud építeni a csontokba. A csontfejlődés legintenzívebb szakasza a serdülőkorban ér véget, ebben az időszakban különösen fontos a D3- vitamin bevitele a normál csontfejlődéshez. A hazai protokoll 3 éves korig írja elő a D3-vitamin pótlást, azonban e kor fölött is fontos a vitaminpótlás.


A szervezetünket tavasszal és télen kevesebb napfényt éri, ezért csökkenhet a szervezet D3–vitamin szintje.


Kutatások gazolták, hogy a D3-vitamin hiány hajlamosít a légzőszervi megbetegedésekre, különösen gyermekek esetén. Pótlásával tehát csökkenthető a légúti fertőzések előfordulása. A D3- vitaminnak a krónikus betegségek megelőzésében, illetve a tünetek enyhítésében is fontos szerepet tulajdonítanak. Sok gyermek szenved asztmás és allergiás megbetegedésekben, a D3- vitamin bevitel itt is nagyon fontos, ugyanis csökkentheti az asztmás rohamok intenzitását.


Kimutatták továbbá, hogy a 2-es típusú, elhízással egybekötött cukorbetegség kialakulásának kockázata jelentős mértékben csökkenthető fogyással és D3- vitamin pótlással. A szív- és érrendszerei megbetegedéseket is kapcsolatba hozták a vitamin hiányával, az alacsony D3–vitamin szint hajlamosíthat magas vérnyomás kialakulására is.


Különösen fontos a D3 –vitamin pótlása krónikus vesebetegségben szenvedők esetében. Azok a betegek akiknél előrehaladott veseelégtelenség állapota áll fenn, nem képesek az D3- vitamin aktív, a szervezet számára hasznosítható formáját előállítani. D-vitamin pótlásával támogatható ezen betegek kalcium anyagcseréje és csökkenthető a tüneteik súlyossága.


A szervezetnek szüksége lehet D3-vitaminra akkor is ha nem áll fenn betegség, a megelőzésben és az egészséges fejlődésben is nagyon fontos szerepet játszik. Tavasszal és télen a szervezetünk kevesebb napfényhez jut, ezért a legfontosabb, hogy a D3-vitamin megfelelő mennyiségben legyen a szervezetünkben, ezzel ugyanis számos betegség kialakulását megelőzhetjük.


Ez a D3-vitamin csepp könnyen adagolható a gyermekeknek, sőt a felnőtteknek is. Csepp formájának köszönhetően az egész család számára képes pótolni a megfelelő mennyiségű D3-vitamint, anélkül hogy több különböző készítményt kellene megvásárolni.


Összetevők: glicerin 85%, C-vitamin (aszkorbinsav), D3-vitamin (kolekalciferol)


Hatóanyagok 0,2 ml (4 csepp) oldatban:


C-vitamin 10 mg, RDA* 12,5%, D3-vitamin 50 mcg, RDA* 1000%


*RDA – javasolt napi bevitel (Recommended Dietary Allowance) felnőttek számára 


Adagolás (napi ajánlott mennyiség):


Gyerekeknek (4-14 éves): naponta 4 csepp 2 dl folyadékban hígítva


Felnőtteknek: naponta 4 csepp 2 dl folyadékban hígítva


(1 ml kb. 20 cseppnek felel meg) 


Figyelmeztetés: Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget!

vissza

Ajánlott termékek

Echinacea + C-vitamin Csepp 50ml

Vitamin termékek

Echinacea + C-vitamin Csepp 50ml
Bővebben
Bruttó ár: 2 190 Ft
Crancure Base, tőzegáfonya 30db

Vitamin termékek

Crancure Base, tőzegáfonya 30db
Bővebben
Bruttó ár: 2 590 Ft
Crancure Complex, tőzegáfonya 30db

Vitamin termékek

Crancure Complex, tőzegáfonya 30db
Bővebben
Bruttó ár: 2 690 Ft

A weboldalon cookie-kat használunk, a jobb felhasználói élményért.